Elektromos nyakörvekről általában

Elektromos nyakörv

Az elektromos nyakörv ártalmatlan sípszót, rezgetést és impulzust használ a kutya tanítására, kiképzésére. Használható nevelésre, tanításra ha valamilyen rossz szokásról szeretnénk leszoktatni, de egyszerűen a mindennapokban a sétáltatásnál is. Az elektromos nyakörv alkalmazása évtizedekre nyúlik vissza és bevált módszere a kutyaidomításnak. Biztonságos, humánus és hatékony. A elektromos nyakörvek segítségével olyan kisállatot nevelhetünk akik farok csóválva fenntartások nélkül szót fogadnak, anélkül, hogy ordibálnánk, odaütnénk nekik vagy cibálnánk a pórázt.

Kezdő és profi kiképzők, vagy bármely gazdi aki szeretné kutyáját megnevelni, képezni megtalálja a számára legmegfelelőbbet, de akár vadászoknak is hasznos lehet.

Az elektromos nyakörv egy jeladó és egy a nyakörvre szerelt jelvevő egységből áll. A jeladó egység rádióhullámok segítségével kommunikál a vevő egységgel. A vevőnek két érintkező tüskéje van, amik a kutya nyakával érintkeznek, ezen tüskéken keresztül adja le a kiválasztott fegyelmező mechanizmust (rezgés, impulzus) A jeladó (távirányító) által kibocsájtott jel segítségével irányítható, figyelmeztethető esetenként büntethető a kutya.

A megfelelő nyakörv kiválasztásánál vegyük figyelembe a kutya méreteit, vagyis hogy mekkora a nyakkörfogata az állatnak, valamint hogy a kutya méreteink megfelelő készüléket válasszunk, nagyobb kutyára válasszunk inkább masszívabb nagyobb vevőegységű nyakörvet. A készülékek  ergonomikus kialakításúak a kutya nyakához igazodnak és állítható szíjjal rendelkeznek hogy a legmegfelelőbben tudjuk rögzíteni.

Típustól függően egy távírányítóval több nyakörvet is tud irányítani. A jeladó segítségével kiválasztható hogy melyik vevőegység legyen aktív, melyik egységnek szánja a hangjelzést/rezgést/impulzust.

Egyes modelleknél a nyakörvön jelzőfény található, valamint a távirányító kijelzője háttérvilágított, ezért sötétben vagy szürkületben is tudjuk használni.

Hatótávolságuk is változó ezt is vegyük figyelembe a termék választásakor. A hatótávolság nyílt terepen minden zavaró tényezőtől mentes helyen értendő. Amik befolyásolják a hatótávolságot a teljesség igénye nélkül: domborzati viszonyok, fák, bokrok, épületek, mobiltelefon adótornyok, stb.

A vásárlói igényektől függően választható vízálló és nem vízálló kivitel, valamint elemes és újratölthető akkumulátoros verziók is.

Az elektromos nyakörv egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy ha már egyéb módon nem, vagy alig kezelhető kutyát bizonyos tevékenységre rávegyünk, vagy valamitől hatásosan eltiltsunk.
Az elektromos nyakörv helyes és következetes használatával nagyon sok nem kívánt viselkedési forma kijavítható és sok alapvető engedelmességi parancsot megtaníthat kutyájának.

Nézze meg webáruházunk elektromos nyakörv kínálatát és vásároljon hozzáértőktől!

Kattintson ide: benoshop.hu webáruház kínálata

Vélemény, hozzászólás?